Jumat, 03 Juni 2011

Resep Lontong Balap Surabaya

Material sauce:
- water to boil meat
- 250 grams of lean meat
- 1 ltr water meat broth from boiling water
- seasonings to taste
- 2 tbsp cooking oil
- 3 tablespoons chopped onion

Seasoning sauce smoothed
- 1 teaspoon pepper
- 1 / 4 teaspoon nutmeg

- salt to taste
- 3 cloves garlic
- 5 shallot

Material:
- 500 grams of rice cake, sliced
- 500 gr know, fried, sliced
- 150 grams of bean sprouts

Soy lento Material:
- 1 slice kencur
- 1 bay leaves orange
- salt to taste
- 2 tablespoons egg whites
- oil for frying

- 50 grams of soy
- 2 cloves garlic
- 5 pcs chili sauce

Method:
1. Mayonnaise:
Boil meat in water until done to make the broth,take 1liter for sauce, set aside, which has beencooked meat cut into small pieces, set aside.
Heat oil and saute the scallions that have beenmashed together herbs. Pour broth and pieces ofmeat, put soy sauce and seasonings, stir well,cook until boiling. Enter the bean sprouts, cookbriefly, lift, then drain and set aside.

2. Lento soybean:
Boil until soft soy meanwhile ulek putihm cayenneonion finely, kencur, lime leaves and salt. Addboiled soybeans, ulek until smooth, put the egg whites, stir well, then form a small round object,fried

3. Sambal pirate:

Tidak ada komentar:

Posting Komentar